Antena 3 CNN High Tech Google: este foarte greu de funcţionat în China

Google: este foarte greu de funcţionat în China

Google: este foarte greu de funcţionat în China
Sursa foto: google page brin
10 Feb 2010   •   08:11

Cofondatorul Google, Sergey Brin, a declarat că a devenit "foarte greu de funcţionat" în China, dar este optimist că societatea va putea să continue să "deschidă informaţiile pentru oricine, pretutindeni, fără cenzură politică."

?În ultimii câţiva ani, mai ales de la OIimpiadă, situaţia s-a înrăutăţit considerabil pe o serie de fronturi," arăta Brin . Google a provocat o adevărată rumoare în lumea de afaceri şi în politică după ce a anunţat pe 12 ianuarie că nu va mai cenzura rezultatele de căutare chinezeşti şi că ia în considerare retragerea din acest stat.
Comentariile lui Brin sunt primele ale unui oficial al companiei după aceste evenimente.
Acesta declara că nu numai că informaţia este omisă din principalul serviciu de căutare al companiei din China, dar şi alte produse Google.
"Alte siteuri ale noastre, precum YouTube sau Google Docs ... sunt blocate," a remarcat Brin .

Întrebat dacă Google este în contact direct cu administraţia Obama privind această chestiune, Brin a menţionat că " au existat numeroase părţi care au răspuns la plângerile noastre şi şi-au arătat interesul."

Brin, care a crescut în fosta Uniune Sovietică şi controlează majoritatea acţiunilor Google cu cofondatorul Larry Page, declara că Google are un impact important în China de când a intrat pe această piaţă în 2006.

"Imboldul iniţial nu a mai continuat şi a devenit foarte greu de funcţionat în aceste condiţii" nota Brin .
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google China administratia americana
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close