Antena 3 High Tech Google îşi retrage aplicaţiile pentru Internet Explorer

Google îşi retrage aplicaţiile pentru Internet Explorer

01 Feb 2010   •   08:33
 Google îşi retrage aplicaţiile pentru Internet Explorer
Sursa foto: ie7 firefox opera

Google a început să îşi retragă sprijinul pentru browser-ul Internet Explorer 6, identificat ca legătură neviabilă ce a permis atacul cibernetic al Chinei asupra serverelor sale şi nu numai.


Oficialii companiei au anunţat că, de la 1 martie, anumite servicii oferite de Google, precum Google Docs sau Google Sites nu vor mai funcţiona cum trebuie pe browserul Internet Explorer 6. Aceştia i-au sfptuit pe utilizatori să îşi facă un upgrade cât mai repede.

Dupa ce Google a anunţat că hackerii chinezi s-au folosit de Internet Explorer 6 pentru a sparge conturile de Gmail ale unor utilizatori din China, guvernul francez şi cel german şi-au sfătuit cetăţenii să folosească un alt browser.

Microsoft a reacţionat rapid şi a lansat o variantă îmbunătăţită cu trei săptămâni mai devreme decât era programată. Google însă a luat decizia de a-şi retrage aplicaţiile pentru IE 6.

Potrivit statisticilor, 20% din utilizatorii de Internet încă folosesc versiunea veche a Internet Explorer, cea de care s-au folosit hackerii pentru a accesa conturi de e-mail.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close