Antena 3 CNN High Tech Google lansează "croaziera virtuală pe Dunăre". Cum poţi vedea fluviul în cel mai spectaculos tur

Google lansează "croaziera virtuală pe Dunăre". Cum poţi vedea fluviul în cel mai spectaculos tur

Google lansează "croaziera virtuală pe Dunăre". Cum poţi vedea fluviul în cel mai spectaculos tur
31 Mar 2015   •   12:02

Utiliazatorii Google vor putea avea parte de o croazieră pe dunăre navigând pe internet. Asta pentru că Google oferă imagini panoramice Street View de pe fluxul Dunării de la Bratislava până la Cernavodă.
Internauţii vor putea călători virtual pe Dunăre şi vor trece prin 6 ţări, 3 capitale, cetăţi şi defileuri. Dincolo de acestea vor avea parte de peisaje impresionante.

Cei care vor să pornească în croazieră pot accesa Google Maps şi pot accesa optiunea street view pe cursul fluviului Dunărea.

Google a navigat şi fotografiat Dunărea în vara anului 2014, preluând imagini din Slovacia, Croaţia, Serbia, Ungaria, Bulgaria şi România. Din păcate Google a ales să limiteze croaziera la Cernavodă fără să ofere imagini şi din Delta Dunării.

"Fotografierea cursului Dunării reprezintă unul dintre dintre cele mai ample proiecte speciale derulate de Google Street View. Este prima dată când Google a realizat o colecţie de imagini care se întinde pe şase ţări. Oricine poate porni într-o croazieră pe Dunăre şi să descopere locuri memorabile precum Bratislava, Palatul Parlamentului din Budapesta, Belgrad sau Cazanele Dunării", a declarat Dan Bulucea, country manager Google România.


Printre locurile impresionante de pe cursul Dunării din România care pot fi explorate în Google Maps se numără Cazanele Mari, în dreptul Peşterei Ponicova, răsărit pe Dunăre - podul Cernavodă, podul Anghel Saligny (Cernavodă), Cazanele Mici, statuia lui Decebal, Fortăreaţa Golubac, Podul Giurgiu - Ruse, Porţile de Fier 1.Fotografiile au fost realizate cu dispozitivul trekker montat pe nava de pasageri "Treasures", care realizează croaziere pe Dunăre.  

×
Subiecte în articol: Google
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close