Antena 3 CNN High Tech Google, obligat să închidă un cont de mail prin decizie judecătorească

Google, obligat să închidă un cont de mail prin decizie judecătorească

Google, obligat să închidă un cont de mail prin decizie judecătorească
Sursa foto: google mana
29 Sep 2009   •   11:36

Un judecător american a decis ca Google să închidă un cont al unui utilizator de GMail deoarece o bancă îi trimisese un mail confidenţial din greşeală.
Rocky Mountain Bank a deschis proces pentru a forţa compania să dezvăluie numele utilizatorului, a cărui "crimă" a fost că a primit mailul.
Google s-a supus sentinţei judecătoreşti de a dezactiva contul, deşi nu este clar dacă proprietarul ştie că a fost blocat.
Acţiunea băncii a venit după ce unul din angajaţi a trimis un mail ce conţinea detalii despre 1300 dintre clienţii săi către o adresă de GMail în august.
Nerăbdători să minimalizeze greşeala - documentul ataşat conţine nume, adrese, informaţii despre cont, etc, banca a cerut utilizatorului să şteargă mesajul. Cum nu a primit răspuns, a deschis un proces.
Politicile Google de protejare a intimităţii au împiedicat compania să divulge informaţii despre contul utilizatorului fără o sentinţă a tribunalului. Cu toate acestea activiştii pentru protejarea libertăţii civile susţine că sentinţa încalcă drepturile constituţionale ale utilizatorului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close