Antena 3 CNN High Tech Google personalizează căutările în funcţie de fiecare utilizator

Google personalizează căutările în funcţie de fiecare utilizator

Google personalizează căutările în funcţie de fiecare utilizator
07 Dec 2009   •   19:50

Motorul de căutare Google va schimba modul în care sunt efectuate căutările. Acestea vor fi personalizate, prioritare fiind paginile accesate în trecut de utilizatori, relatează Media Guardian.

Pentru a pune în practică această iniţiativă, Google va realiza, pe parcursul a 180 de zile, o arhivă cu privire la activitatea utilizatorilor ? cuvintele cheie folosite la căutări şi rezultatele pe care le accesează.

De luni, site-urile accesate mai des de un utilizator vor apărea mai sus în lista afişată de Google. ?Când veţi căuta ceva utilizând Google, vă vom putea oferi, de acum, cele mai relevante rezultate?, spun Bryan Horling, inginer de software, şi Matthew Kulick, Product Manager, la Google pe blogul companiei.
În trecut beneficiau de acest tip de căutări personalizate doar cei care erau înregistraţi pe platforma Google. Serviciul este disponibil acum pentru toţi utilizatorii.

Cei care ar putea fi deranjaţi de noua opţiune o pot dezactiva din browser-ul web pe care-l folosesc, prin accesarea casetei ?Web History? unde trebuie bifat "Disable customisations".

Schimbarea a fost făcută, potrivit reprezentanţilor Google, pentru ca toţi utilizatorii să beneficieze de cele mai relevante rezultate ale căutărilor pe care le efectuează.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google motor de cautare
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close