Antena 3 CNN High Tech Google va șterge miliarde de date colectate în modul privat ”Incognito”, în urma unui acord legal

Google va șterge miliarde de date colectate în modul privat ”Incognito”, în urma unui acord legal

În urma unui acord legal stabilit la finalul unui proces colectiv din SUA, Google va șterge înregistrările datelor utilizatorilor ”incognito”.

Google va șterge miliarde de date colectate în modul privat ”Incognito”, în urma unui acord legal
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    02 Apr 2024   •   15:46

Google a fost de acord să șteargă miliarde de înregistrări și să se supună unor restricții cu privire la puterea sa de a urmări utilizatorii. 

Acest lucru se întâmplă după ce gigantul tehnologic a fost acuzat că a încălcat intimitatea utilizatorilor prin colectarea datelor chiar și atunci când aceștia navigau în modul privat sau ”Incognito”.

În anul 2020, un proces colectiv a pornit în SUA, după ce Google a fost acuzat de faptul că a colectat datele utilizatorilor chiar și atunci când navigau în „mod privat”, notează Mediafax.

Prin proces au fost cerute daune în valoare de 5 miliarde de dolari. Google a acceptat acordul, deși a contestat acuzațiile.

Acordul va fi trimis la tribunal pentru aprobare. 

Nu este pentru prima dată când gigantul Google este implicat într-un proces.

În 2022, compania a plătit aproape 400 de milioane de dolari pentru a soluționa pretențiile aduse de statele americane deoarece a urmărit locația utilizatorilor care au renunțat la serviciile de localizare pe dispozitivele lor.

De asemenea, în decembrie 2023, a acceptat un acord de 700 de milioane de dolari pentru a soluționa un proces intentat de un grup de state americane care o acuzase că a anulat concurența în Magazinul Play pe dispozitivele Android.

×
Subiecte în articol: Google incognito proces date utilizatori
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close