Google publică cererile de cenzură ale guvernelor

21 Apr 2010   •   09:34
Google publică cererile de cenzură ale guvernelor
google cenzura

Google a răspuns la tentativele unor state de a bloca informaţii de pe internet publicând cererile unor guverne de a înlătura date de pe web şi pentru a primi informaţii despre utilizatori.
Compania a publicat o pagină cu o hartă în care arată, ţară cu ţară, unde a avut cereri guvernamentale sau sentinţe judecătoreşti pentru a înlătura conţinut de pe YouTube au rezultate ale căutărilor, ori pentru oferirea de detalii despre utilizatorii serviciilor.
Noul instrument, anunţat pe blogul oficial, vine pe fondul plângerilor unor autorităţi din 10 state că produsul său - Street View, ce oferă imagini ale străzilor publice şi serviciul de reţea Buzz "au fost lansate fără a lua în considerare legle privind protecţia datelor şi a intimităţii" şi că Buzz în special a dovedit o lipsă dezamăgitoare de interes pentru normele de intimitate.
Detaliile oferite de Google acoperă perioada 1 iulie-31 decembrie 2009, iar Google susţine că prin noul instrument consideră că "o transparenţă mai mare va duce la o cenzură mai mic".
Brazilia, cu 291 conduce lista cererilor de cenzură ale Google, alături de Germania, India, SUA, Coreea de Sud şi Marea Britanie.
Totuşi, China nu este inclusă în top deoarece cenzura este considerată aici secret de stat, astfel că informaţiile nu pot fi divulgate.
Recent Google a primit o scrisoare de plângere din partea oficialilor pentru protecţia vieţii pribate din Marea Britanie, Canada, Israel, Franţa, Spania, Irlanda, Italia, Noua Zeelandă, Germania şi Olanda.
Google este sub permanentă presiune din partea guvernelor să reducă datele pe care le menţine despre utilizatori şi perioada de timp pentru care le stochează.
Antena3.ro

x close