Antena 3 CNN High Tech Google şi Eric Schmidt, CEO al companiei, condamnaţi de justiţia franceză pentru defăimare

Google şi Eric Schmidt, CEO al companiei, condamnaţi de justiţia franceză pentru defăimare

Google şi Eric Schmidt, CEO al companiei, condamnaţi de justiţia franceză pentru defăimare
Sursa foto: Foto: www.topnews.com.sg
26 Sep 2010   •   13:53

Grupul Google şi Eric Schmidt, CEO al companiei, au fost condamnaţi de justiţia franceză pentru defăimare, în cazul unui cetăţean al cărui nume introdus pe cunoscutul motor de căutare sugera calificativele "violator" sau "satanist", informează AFP.

Google va trebui să îi plătească persoanei respective daune morale în valoare de un euro şi are la dispoziţie şase luni pentru a lua toate măsurile pentru a pune capăt "acestei infracţiuni", potrivit unei decizii a tribunalului de mare instanţă din Paris, publicată de site-ul legalis.net.

Cel care a înaintat plângerea, condamnant în 2010 la trei ani de închisoare cu suspendare pentru corupţie de minori - decizie nedefinitivă -, a dat în judecată Google după ce a constatat că aplicaţiile Google suggest şi Associated Search asociază numele său cu mai multe calificative injurioase.

"Fără îndoială că asocierea numelui celui care a depus plângerea cu anumite calificative sau cuvinte precum viol, condamnant, satanist, închisoare şi violator, este împotriva intereselor sale, precum şi ale internauţilor care se conectează pe google.fr", potrivit reprezentanţilor tribunalului.

Astfel, internauţii primesc "propuneri de termeni de căutare la care nici nu s-au gândit şi pe care nu aveau nicio intenţie să îi caute", au mai precizat reprezentanţii tribunalului.

În decizia sa, tribunalul estimează că Google nu a dat dovadă de bunăcredinţă şi au condamant compania americană la plata a 5.000 de euro sub titlul de cheltuieli de judecată.

"Noi avem intenţia de a face apel", a declarat un purtător de cuvânt al Google.

"Este important de precizat că Google Suggest este o agregare a celor mai populare căutări, bazată pe căutările anterioare ale internauţilor. Nu este Google cel care sugerează aceşti termeni", a declarat purtătorul de cuvânt, explicând că de cele mai multe ori termenii fac legătura cu site-uri de informaţii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google Franta site companie motor de cautare
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close