Antena 3 CNN High Tech Google Sky te plimbă prin galaxii (GALERIE FOTO)

Google Sky te plimbă prin galaxii (GALERIE FOTO)

Google Sky te plimbă prin galaxii <font color=red>(GALERIE FOTO)</font>
24 Aug 2007   •   12:10

Compania de internet Google a lansat un nou serviciu, Google Sky, un telescop virtual care prezintă imagini interactive ale cerului şi stelelor, potrivit Reuters. Internauţii pot ?naviga? printre 100 de milioane de stele şi 200 de milioane de galaxii, datorită imaginilor de înaltă rezoluţie furnizate de telescopul spaţial Hubble, însoţite de informaţii astronomice şi de hărţi ale constelaţiilor.

Niciodată până acum nu a mai fost oferită vreo hartă a cerului atât de rapid, a declarat dr.Christian Carol (Space Telescope Science Institute), unul dintre conducătorii echipei de realizare a Google Sky. ?Cerul văzut cu Google Sky vă aduce universul mai aproape, pe computerul de acasă.?

Serviciul va fi integrat în programul gratuit Google Earth care, de la lansarea sa în iunie 2005, a fost descărcat de aproximativ 200 de milioane de internauţi din lume, a explicat Google. Sky reuneşte datele furnizate de numeroase asociaţii astronomice din mai multe ţări, printre care se numără Space Telescope Science Institute (STScI), Sloan Digital Sky Survey (SDSS), Digital Sky Survey Consortium (DSSC), Centrul astronomic din Regatul Unit, Observatorul din Mont Palomar şi Observatorul anglo-australian (AAO) situat în apropiere de Sydney. Serviciul oferă date despre viaţa unei stele, imagini de înaltă rezoluţie oferite de telescopul spaţial Hubble şi un ghid al galaxiilor. Luna trecută, Google Earth s-a îmbogăţit cu noi imagini ale Terrei văzute din spaţiu în anii '60, furnizate de NASA.

Pentru a utiliza ?Sky?, internauţii nu au altceva de făcut decât să descarce noua versiune a Google Earth.

GALERIE FOTO. Sursa: Reuters.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close