Antena 3 CNN High Tech Google Street View a ajuns pe apele Amazonului

Google Street View a ajuns pe apele Amazonului

Google Street View a ajuns pe apele Amazonului
Sursa foto: Foto: Mediafax
de N.B.    |    19 Aug 2011   •   13:13

"Cu Google Street View poţi face lucruri uimitoare. Poţi face o expediţie la Stonehenge, poţi schia pe pârtiile de pe Whistler, totul fără a pleca de acasă. În curând veţi putea pluti de-a lungul Amazonului şi Râului Negru pentru a experimenta unele dintre cele mai izolate şi diverse zone din lume", anunţă blogul oficial al Google.

În colaborare cu mebrii Fundaţiei pentru un Amazon Sustenabil (FAS), angajaţii Google au montat camerele Street View pe bărci şi biciclete pentru a surprinde imagini panoramice cu Amazonul şi comunităţile izolate care trăiesc acolo.

Reprezentanţii Google anunţă că au instruit membrii FAS şi echipa de la Street View au demarat proiectul pentru documentarea Amazonului. Începând cu tricicleta care va colinda satele de pe ţărmurile fluviului, tripodul folosit pentru interiorul clădirilor, până la şalupa care va străbate apele Amazonului, Street View va acoperi aspecte cât mai diverse ale vieţii în comunităţile amazoniene în mijlocul naturii.

Reuşind să instruiască membrii FAS şi câţiva localnici să continue fotografierea zonelor, Google a anunţat că va lăsa în urmă toate echipamentele necesare pentru ca documentarea să continue şi după ce echipa Street View va părăsi fluviul.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close