Antena 3 CNN High Tech Google urmăreşte răspândirea gripei porcine cu ajutorul internetului

Google urmăreşte răspândirea gripei porcine cu ajutorul internetului

Google urmăreşte răspândirea gripei porcine cu ajutorul internetului
Sursa foto: gripa
30 Apr 2009   •   08:43

Prin folosirea unui nou instrument de urmărire, compania Google a declarat miercuri că a văzut o creştere mare a căutărilor despre gripă în Mexic încă de săptămâna trecută, înainte ca vestea despre focar să fie cunoscută.
Google a precizat că a realizat pentru Mexic un sistem de urmărire a gripei, bazat pe instrumentul american Google Flu, lansat anul trecut pentru a ajuta Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor să înţeleagă unde creşte gripa.
Acesta se bazează pe analiza Google, care a remarcat că oamenii care sunt bolnavi de gripă au tendinţa să caute acelaşi tip de informaţii pe internet, iar aceste căutări pot ajuta la prezicerea locului unde ar putea apărea un nou focar.
Studiile arată că 35-40 de procente din toate toate vizitele pe internet sunt începute de cei ce caută informaţii despre sănătate.
Jeremy Ginsberg, cel responsabil pentru urmărirea tenindeţelor gripei pentru Google, declara că s-a remarcat şi o creştere semnificativă a numărului căutărilor pe acest subiect şi în SUA.
El speră că noul instrument va oferi încă o posibilitate pentru a prezice locaţiile unde ar putea apărea cazuri de îmbolnăvire. ?Dacă se răspndeşte repede, ar putea oferi oficialilor din sistemul medical şansa să răspundă cu rapiditate?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google gripa porcina
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close