Antena 3 CNN High Tech Google va cere bani pentru Gmail companiilor mici

Google va cere bani pentru Gmail companiilor mici

Google va cere bani pentru Gmail companiilor mici
de N.B.    |    07 Dec 2012   •   14:15

Google a anunţat că va înceta să mai ofere gratuit serviciile software web pentru afaceri, incluzând aici şi Gmail, pentru companiile mici, în încercarea de a produce venituri şi în afara publicităţii on-line, care reprezintă aproape întregul venit al companiei.

Pe blogul oficial Google Enterprise (departamentul pentru companii), Clay Bavor, directorur diviziei de management al produsului, a scris că în momentul în care a fost lansat serviciul Google Apps, acesta a fost gândit pentru a ajuta companiile şi şcolile să lucreze mai bine împreună, fără probleme ridicate de instalarea de software sau serverele dedicate.

"Cu timpul, de la o mână de clienţi, am crescut la câteva sute, ne-am extins şi am oferit o versiune premim pentru afaceri. Ajungem rapid în zilele noastre şi vedem că Google Apps este folosit de milioane de companii. Am adăugat variante şi pentru guverne, universităţi şi şcoli", scrie Bavor.

Anterior, Google Apps, o alternativă web pentru aplicaţii de birou, menită să concureze cu Microsoft Office nu costa nimic pentru companiile cu 10 angajaţi sau mai puţin.

"Nevoile companiilor depăşesc rapid capacităţile versiunii de bază şi vor lucruri ca serviciu clienţi 24/7 şi spaţiu de stocare mărit", explică Bavor, argumentând că unii clienţi doresc servicii care nu sunt gata să fie livrate, iar pentru dezvoltarea lor este nevoie de finanţare.

Astfel, Google Apps va fi disponibil, de acum, în două variante: varianta personală, gratuită, pentru care este nevoie doar de un cont Google şi varianta pentru companii, care va costa 50 de dolari pe an per cont, cu serviciu tehnic pentru clienţi non-stop, inbox de 25 GB şi garanţie de funcţionare 99,9%. Schimbarea nu va afecta clienţii deja plătitori ai serviciului.

În momentul în care a apărut, în 2006, mulţi analişti susţineau că Google Apps are potenţialul să facă uitat pachetul Microsoft Office. Şase ani mai târziu, Office continuă să domine pe piaţa aplicaţiilor de birou, însă ameninţarea Google a fost observată şi compania înfiinţată de Bill Gates a început să ofere şi servicii on-line, care să combată popularitatea în creştere a aplicaţiilor web oferite de Google.

×
Subiecte în articol: Google bani
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close