Antena 3 CNN High Tech Google va cumpăra Yahoo? Află detalii despre megaafacerea de zeci de miliarde de dolari

Google va cumpăra Yahoo? Află detalii despre megaafacerea de zeci de miliarde de dolari

Google va cumpăra Yahoo? Află detalii despre megaafacerea de zeci de miliarde de dolari
24 Oct 2011   •   14:33

Google se pare că analizează posibilitatea de a ajuta financiar alte firme să achiziţioneze motroul de căutare rival, Yahoo. Wall Street Journal a anunţat la finalul săptămânii trecute că Google Inc. a discutat deja cu două firme private pentru a le oferi asistenţă financiară. Citând surse sub protecţia anonimatului, cotidianul scrie că Google şi potenţialii parteneri au purtat discuţii, dar că nu au ajuns la o înţelegere oficială şi că Google ar putea să nu facă acest pas în cele din urmă.

Purtătorul de cuvânt al Google a refuzat să comenteze subiectul pentru Associated Press, în timp ce purtătorul de cuvânt al Yahoo a spus că nu comentează "zvonuri şi speculaţii".

Orice implicare a Google în achiziţia Yahoo ar atrage cel mai probabil atenţia regulatorilor antitrust, pentru ca ambele companii deţin cote importante de piaţă în industria căutărilor pe Internet.

Informaţia a apărut după ce investitorii au ridicat recent preţul acţiunilor Yahoo, pariind astfel că respectiva companie se va vinde, fie în totalitate, fie pe părţi. La 16,12 dolari pe bucată, acţiunile au crescut cu 25% din 6 septembrie, când CEO-ul Carol Bartz a fost concediat.

Valoarea actuală de piaţă a Yahoo este de peste 20 de miliarde de dolari. În 2008, Microsoft a oferit 47,5 miliarde de dolari pentru a cumpăra compania, înainte de a-şi retrage oferta, iar acum se află din nou pe lista posibililor cumpărători.

×
Subiecte în articol: Google yahoo tranzactie bursa
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close