Antena 3 CNN High Tech Google va lansa şi în Europa un serviciu TV contestat în America

Google va lansa şi în Europa un serviciu TV contestat în America

Google va lansa şi în Europa un serviciu TV contestat în America
Sursa foto: Foto: wbez.org
28 Aug 2011   •   17:19
Google va lansa anul viitor în Europa un serviciu TV, disponibil deja în America, conform Reuters. Acesta facilitează clienţilor acces la internet de pe televizor, folosind un browser.

Au existat, însă, câteva probleme în timpul testelor, care au determinat analiştii să se întrebe dacă Google chiar vrea să continue acest proiect.

Serviciul a fost întâmpinat cu reacţii diverse şi a fost blocat imediat de trei reţele importante de televiziune din SUA.

O mare parte din industria TV, difuzorii de ştiri şi operatorii telecom au acuzat Google că "fură” veniturile din publicitate fără a contribui la costurile presupuse de creare de conţinut.

"Unii s-au temut în SUA că vrem să concurăm cu reţele de televiziune sau cu creatorii de conţinut. De fapt, intenţia noastră este exact opusul. Vrem să susţinem industria conţinutului prin oferirea unei platforme deschise unde să evolueze următoarea generaţie de televiziune, la fel cum Android este o platformă deschisă pentru următoarea generaţie de telecomunicaţii mobile. Anticipăm că vom lansa Google TV în Europa la începutul anului viitor”, a declarat Eric Schmidt, directorul Google.

×
Subiecte în articol: Google platformã SUA America
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close