Antena 3 CNN High Tech Google va limita accesul gratuit către site-urile de ştiri (VIDEO)

Google va limita accesul gratuit către site-urile de ştiri (VIDEO)

Google va limita accesul gratuit către site-urile de ştiri (VIDEO)
02 Dec 2009   •   10:08

Google va limita accesul gratuit către site-urile de ştiri. Compania va permite site-urilor care cer bani pentru accesarea ştirilor posibilitatea de a limita numărul de accesări gratuite a materialelor, prin intermediul motorului de căutare.

Administratorii Google îi vor redirecţiona pe cititorii care accesează gratis mai mult de cinci articole contra cost către paginile prin intermediul cărora se efectuează plăţile.

Firma care administrează site-ul Google a luat această măsură în urma acuzaţiilor venite din partea companiilor care publică ştiri cu plată. Site-urile de ştiri susţin că motorul de căutare oferă utilizatorilor legături către articole de ziar şi astfel câştigă bani din publicitate.



Una dintre publicaţiile care a anunţat că va percepe taxe pentru conţinutul său online este The Times. James Harding, editorul publicaţiei, a confirmat în noiembrie faptul că site-ul va percepe taxe pentru accesarea sa, potrivit planurilor anunţate de News Internaţional.

Susţinând că va rescrie "economia ziarelor", Harding a precizat că Times va percepe taxe pentru accesul pe site timp de 24 de ore, împreună cu un tip de abonament, însă a respins ideea de micro plăţi pentru fiecare articol.

Harding a mai spus că industria mass-media trebuie să evite greşelile făcute de reprezentanţii industriei muzicale, şi că doreşte să pună capăt accesului gratuit la conţinutul media.

"Am creat o cultură a gratuităţii, şi suntem cu siguranţă parte în acest lucru", a spus el în faţa unei audienţe formate din redactori şefi şi directori în cadrul unei conferinţe a Societăţii Editorilor din Stansted, Essex.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close