Google va transmite online ştirile Associated Press

03 Sep 2007   •   11:35
Google va transmite online ştirile Associated Press
Google a anunţat că va publica materiale de la Associated Press şi de la alte trei servicii de ştiri pe Google News, acesta urmând să fie unul dintre puţinele servicii unde va găzdui conţinuturi în loc să redirecţioneze utilizatorii către alte site-uri. Cititorii nu vor mai trebui să iasă de pe pagina Google News pentru a accesa materialele AP. Potrivit Associated Press (AP), această decizie ar putea avea un impact semnificativ asupra traficului publicaţiilor online care preiau conţinuturile agenţiei. Pe lângă AP, Google News va mai publica pe pagina sa conţinuturi cu licenţă de la Agence France-Presse (AFP), The Press Association (Marea Britanie) şi The Canadian Press. Google a anunţat că va mai publica link-uri către alte surse de ştiri, aşa cum a făcut întotdeauna, şi nu îşi va favoriza partenerii în rezultatele căutărilor Google News.

Scopul Google este de a îşi menţină utilizatorii cât mai mult pe site şi demara on campanie de publicitate online referitoare la Google News. În prezent, traficul Google News este mai mic decât cel al site-urilor de ştiri administrate de principalele portaluri şi reţele de cablu din Statele Unite.

Potrivit companiei de cercetare comScore, site-ul a ajuns la 9,6 milioane de utilizatori unici în iulie, comparativ cu 34 de milioane de utilizatori unici pentru Yahoo News, 24,5 de milioane pentru MSNBC.com şi 23,9 milioane pentru AOL News.

Antena3.ro

Parteneri
x close