Antena 3 CNN High Tech Google, YouTube şi Newseum omagiază jurnaliştii căzuţi la datorie

Google, YouTube şi Newseum omagiază jurnaliştii căzuţi la datorie

Google, YouTube şi Newseum omagiază jurnaliştii căzuţi la datorie
Sursa foto: Foto: EPA/Inatct Images
17 Mai 2011   •   15:53

Google, Youtube şi Newseum colaborează pentru a lansa canalul "memorialul jurnaliştilor". Acesta este un omagiu dedicat tuturor celor care au pierit în timp ce îşi făceau datoria de a transmite ştiri din întreaga lume, scrie Google pe blogul oficial.

"Trăim într-o lume care pare mai mică în fiecare zi. În timp ce ne-am obişnuit cu omniprezenţa ştirilor, care transmit informaţii despre evenimente ce se petrec în jurul lumii, este uşor să uităm preţul care este plătit pentru a se obţine calitatea şi acurateţea reportajelor şi poveştilor transmise" scriu reprezentanţii Google.

Evenimentele din spatele camerelor de filmări, poveştile reporterilor care îşi pun viaţa în pericol pentru a livra informaţiile importante sunt remarcabile. Riscurile la care se expun şi sacrificiile pe care le fac aceşti oameni sunt omagiate pe canalul YouTube, care este varianta digitală a expoziţiei de la Newseum.

La Washington, Newseum oferă experienţa a cinci secole de ştiri, îmbinând elemente de tehnologie de ultimă oră cu scene şi reportaje istorice. În fiecare an, Newseum rededică "Memorialul jurnaliştilor" celor care şi-au riscat viaţa, au suferit, sau chiar au pierit în timp ce transmiteau informaţii de la cele mai importante evenimente ale lunii.

YouTube îşi invită utilizatorii să vizioneze poveştile jurnaliştilor de pe Journalist Memorial şi să participe în mod activ la amintirea vieţii acestora.

×
Subiecte în articol: Google YouTube
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close