Antena 3 CNN High Tech Hacker britanic, la un pas de extrădarea în SUA pentru "grave infracţiuni informatice"

Hacker britanic, la un pas de extrădarea în SUA pentru "grave infracţiuni informatice"

Hacker britanic, la un pas de extrădarea în SUA pentru "grave infracţiuni informatice"
30 Iul 2008   •   16:38

Un hacker britanic acuzat de accesarea ilegală a 97 de servere militare americane dar şi a celor de la NASA a pierdut apelul de la Camera Lorzilor împotriva deciziei de extrădare pentru judecarea sa în Statele Unite. Gary McKinnon (foto) în vârstă de 42 de ani şi-ar putea petrece restul vieţii după gratii dacă va fi găsit vinovat.

McKinnon a recunoscut că a "spart" serverele americane dar a explicat că de fapt încerca să găsească informaţii despre OZN-uri. Avocaţii săi au declarat că vor apela la Curtea Europeană pentru a împiedica extrădarea sa. Cazul său a fost instrumentat în 2006 de Curtea Superioară britanică, având acelaşi deznodământ, iar acum şi Camera Lorzilor suţine decizia de extrădare.

Guvernul SUA susţine că Gary McKinnon a comis o infracţiune informatică foarte gravă, fiind considerată cea mai mare comisă vreodată împotriva serverelor militare americane.

"Gary McKinnon nu este nici terorist şi nici un simpatizant al teroriştilor", se arată în declaraţia citită de avocaţii lui McKinnon la Camera Lorzilor, citată de BBC.

"Cazul său ar fi fost mai bine instrumentat de autorităţile noastre. Apreciem că guvernul britanic a refuzat să-l judece pentru a permite guvernului american să facă un exemplu din el", se mai arată în declaraţie.

Gary McKinnon, despre OZN-uri, NASA şi motivele acţiunilor sale

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close