Antena 3 CNN High Tech Hackerii exploatează site-urile cu informaţii despre Tibet

Hackerii exploatează site-urile cu informaţii despre Tibet

Hackerii exploatează site-urile cu informaţii despre Tibet
09 Apr 2008   •   15:39

Experţii în securitate cibernetică au avertizat că hackerii exploatează site-urile care prezintă informaţii despre Tibet. Aceştia se folosesc de anumiţi viruşi pentru a infecta calculatoarele utilizatorilor neatenţi.

ScanSafe susţine că site-uri precum FreeTibet.org şi SaveTibet.org au fost expuse atacurilor hackerilor. Asta se datorează protestelor pro-tibet care în prezent însoţesc flacăra olimpică în drumul ei spre Beijing. Vizitatorii acestor site-uri sunt redirecţionaţi către un alt site, care găzduieşte un „troian” ce încearcă să infecteze PC-urile. „Având în vedere faptul că toată lumea îşi îndreaptă atenţia pe relaţiile dintre China şi Tibet, înaintea Jocurilor Olimpice, este normal ca aceste site-uri să fie ţinta unor atacuri maliţioase. Utilizatorii de internet încearcă să afle mai multe informaţii despre Tibet şi independenţa tibetană, iar hackerii exploatează acest lucru”, a declarat Spencer Parker, director la ScanSafe.

Acesta a mai adăugat că atacurile sunt opera unor hackeri de top şi nu a unor amatori. „Aceste site-uri au fost luate în vizor şi nu avem de a face cu un troian obişnuit. Cineva sau un grup anume a depus un adevărat efort pentru a rescrie şi a personaliza troianul pentru FreeTibet.org şi SaveTibet.org”, a spus Parker.

Antena3.ro

×
Parteneri
Calendarul înscrierilor la creșă și grădiniță 2024
x close