Antena 3 CNN High Tech Hackerii extind războiul din Caucaz la nivel informatic

Hackerii extind războiul din Caucaz la nivel informatic

Hackerii extind războiul din Caucaz la nivel informatic
14 Aug 2008   •   13:49

Conflictul ruso-georgian care îngrijorează în ultima perioadă comunitatea internaţională s-a extins şi la nivel informatic. Bande de hackeri, înarmate cu calculatoare, îşi aduc contribuţia la războiul din Caucaz. Numeroase site-uri importante, atât ruseşti, cât şi georgiene, au fost ţinta atacurilor din ultima perioadă.

Mai multe portaluri de internet aparţinând guvernului Georgian s-au confruntat cu grave probleme din cauza atacurilor provenite din Rusia. Recent, chiar vizitatorii site-ului dedicat preşedintelui Mihail Saakaşvili au fost surprinşi să constate că sunt redirecţionaţi către o pagină în care liderul este comparat cu un Hitler contemporan. Cu probleme asemănătoare s-au confruntat şi site-ul Parlamentului, ca şi cele ale diferitelor ministere.

De cealaltă parte a baricadei, hackerii georgieni au fost acuzaţi de a fi atacat site-uri ruseşti de ştiri, dar şi site-ul guvernului oset. Experţii în securitate informatică sunt de părere că era inevitabil ca conflictul armat să nu aibă repercusiuni şi în sfera virtuală.

Fostele republici sovietice, alături de China şi Brazilia, sunt ţările din care provine cea mai mare parte a atacurilor informatice. În timp ce chinezii au devenit experţi în spionaj industrial, iar brazilienii preferă fraudele financiare, infractorii ruşi îşi înreaptă atenţia în special către comerţul cu software destinat hackerilor amatori.

Sursa foto: .coolest-gadgets.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close