Antena 3 CNN High Tech Hackerii români atacă din nou: Au spart site-ul publicaţiei Le Monde (FOTO)

Hackerii români atacă din nou: Au spart site-ul publicaţiei Le Monde (FOTO)

Hackerii români atacă din nou: Au spart site-ul publicaţiei Le Monde (FOTO)
Sursa foto: steag
21 Apr 2010   •   10:04

La numai câteva zile după ce a atacat site-ul publicaţiei britanice The Daily Telegraph, grupul de hackeri "Romanian National Security" a dat o nouă ?lovitură?. De data aceasta, ?victima? a fost site-ul cotidianului francez Le Monde. Câteva dintre paginile site-ului au fost înlocuite, pe 19 aprilie, cu imaginea unui steag al României şi cu un mesaj, informează Jurnalul Naţional.

"Aceasta nu este o mişcare de rezistenţă, un protest sau o revoltă. Este strigătul întregului popor român ce face apel la fraţii noştri care au uitat că şi în venele noastre circulă sânge român. Sângele ce-a fost jertfit şi vărsat pe câmpurile de luptă pentru a fi scrisă istoria neamului nostru, cere acum DREPTATE. Eroii patriei noastre nu vor muri niciodată ! Vrem să nu se uite CINE l-a vărsat pentru că Romania să existe astăzi pe hartă , sa le amintim copiilor si nepoţilor noştri, să îi respectam cu onoarea cuvenită", se arată în mesajul hackerilor români.

Un articol referitor la acest subiect a apărut şi în publicaţia Courrier International.






Atacurile hackerilor români au început în cursul săptămânii trecute. Site-ul publicaţiei Daily Telegraph a fost spart de către grupul de hackeri "Romanian National Security" care şi-a exprimat dezaprobarea faţă de felul în care cetăţenii români sunt trataţi în presa britanică.

"Ne-am săturat să vedem cum nişte gunoaie ca voi încearcă să îşi bată joc de ţara noastră. Să ne creaţi o imagine cu totul alta faţă de cea reala şi numindu-ne romanian gypsies difuzând emisiuni de tot cacatul gen Top Gear. Dacă aţi avut tupeul să enervaţi o ţară întreagă, aflaţi că nu ne vom opri aici!", a fost mesajul postat de hackeri.




Site-ul publicaţiei Le Monde a fost atacat la câteva zile de la difuzarea unei emisiuni în care românii erau ironizaţi. Umoristul Jonathan Lambert a ironizat românii spunând că vrea ca la finalul reprezentaţiei sale să aducă un ultim omagiu în semn de mulţumire pentru faptul că a fost invitat în fiecare emisiune. Lambert a spus că omagiul se referă la prezentarea "salutului românesc", un gest executat cu palma întinsă, în semn de cerşit.

Ambasada României din Franţa a reacţionat la "salutul românesc". "Noi am trimis scrisori de protest, în care am cerut prezentarea de scuze şi sancţionarea persoanelor responsabile la preşedintele France Television. Am sesizat şi consiliul suprem al audiovizualului din Franţa", a declarat Roxana Iftimie, însărcinat cu afaceri la Ambasada României din Franţa.
Deocamdată, ambasada nu a a primit niciun răspuns. Însă momentul "de umor" de la televiziunea franceză poate fi sâmburele unui mega-scandal. Mai ales că nu a fost o gafă întâmplătoare, ci o scenă atent pregătită. S-a văzut clar atunci când tot publicul, fără să fie invitat, s-a ridicat în picioare şi l-a imitat pe comediant.

ROMÂNII, IRONIZAŢI DE UN COMEDIANT FRANCEZ


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: hacker atac site romani
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close