Antena 3 CNN High Tech IBM lucrează la o nouă inteligenţă artificială

IBM lucrează la o nouă inteligenţă artificială

IBM lucrează la o nouă inteligenţă artificială
de M.C.    |    13 Ian 2014   •   18:20

IBM are mari planuri în domeniul dezvoltării unei inteligenţe artificiale, anunţă CNN.


Compania va investi peste un miliard de dolari pentru a crea Watson Group, o divizie cu 2000 de angajaţi, pentru a dezvolta supercalculatorul Watson. 
 
Acesta învaţă singur, citind orice, de la cărţi şi reviste, până la articole online. "Învaţă să gândească logic, să analizeze lucrurile. Şi dacă e vorba despre informaţii contradictorii, trebuie să discearnă, la fel cum facem şi noi" a spus Mike Rhodin, cel care conduce Watson Group.
 
IBM a anunţat un parneriat cu DBS, una dintre cele mai mari bănci asiatice, ca Watson să ajute la analizele financiare şi să ofere sfaturi personalizate în domeniul investiţiilor. 
 
De asemenea, Watson a fost folosit şi în două spitale, acolo unde a fost învăţat să recunoască diferite tipuri de cancer şi tratamentele acestora. Watson poate face ceea ce pentru doctori este imposibil. Să fie mereu la curent cu ultimele noutăţi şi să reţină mari cantităţi de date. 
 
Watson poate fi creat în versiuni multiple, specializat pe un anumit domeniu, iar sistemul este suficient de mic, încât să încapă pe un server obişnuit. 

×
Subiecte în articol: IBM
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close