Antena 3 CNN High Tech IBM va crea un computer asemănător creierului uman

IBM va crea un computer asemănător creierului uman

IBM va crea un computer asemănător creierului uman
23 Noi 2008   •   17:06

IBM a anunţat că va iniţia un proiect susţinut de guvernul federal american pentru a crea un circuit electronic care să imite creierul uman, anunţă BBC.
Proiectul va reuni neurobiologi, specialişti în computere şi psihologi şi dispune deocamdată de fonduri guvernamentale în valoare de 4,9 milioane de dolari.
Tehnologia rezultată ar putea fi folosită la analiza unor cantităţi mari de date, în procesele de luare a deciziilor sau la recunoaşterea imaginilor.
"Mintea are o capacitate uimitoare de a integra informaţii ambigue şi poate să sesizeze fără efort diferenţele între spaţiu, timp, obiect sau relaţii, din datele senzoriale" spune Dharmendra Modha, liderul proiectului. "Nu există computere care să se apropie de aceste proprietăţi ale minţii umane" a mai declarat el, adăugând că principalul scop al proiectului este să creeze computere asemănătoare minţii, imitând structura, dinamica, funcţiile şi comportamentul creierului. Cercetătorii vor folosi "bucăţi" de cod binar pentru a recreea sinapsele neuronale. Codul poate fi programat să rezolve anumite probleme, comportament asemănător învăţării umane.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: IBM
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close