Antena 3 CNN High Tech Îmbătrânirea digitală, o nouă metodă de identificare a copiilor dispăruţi

Îmbătrânirea digitală, o nouă metodă de identificare a copiilor dispăruţi

Îmbătrânirea digitală, o  nouă metodă de identificare a copiilor dispăruţi
15 Sep 2008   •   16:45

Specialiştii Centrului Focus (Centrul pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual) au participat la un curs de specializare în Statele Unite, la Universitatea din Florida de Sud, sub îndrumarea unor specialişti în tehnici de îmbătrânire a copiilor şi a unui doctor în antropologie.

Cu ajutorul lui Glenn Miller, specialist în tehnici de îmbătrânire din cadrul National Center for Missing & Sexually Exploited Children, dar şi a Prof. Dr. Erin Kimmerle, Doctor în Antropologie al Universităţii Florida de Sud, cursul a instruit în reconstrucţie facială şi îmbătrânire facială, ultima componentă a cursului fiind indispensabilă Centrului Focus.

"Una din problemele cu care s-a confruntat Focus în mediatizarea copiilor dispăruţi este imposibilitatea de a da publicităţii o fotografie recentă a acestora pentru a putea obţine mărturii mai multe. De cele mai multe ori fotografiile pe care le primim de la părinţi fie nu sunt cele mai recente, fie sunt deteriorate, fapt ce îngreunează munca de căutare şi mediatizare a respectivilor copii. Alteori, în ciuda unei fotografii recente, apropiată datei dispariţiei, nu primim mărturii. Anii trec şi fotografia devine nerelevantă, copilul, la vârsta fragedă, modificându-şi fizionomia foarte rapid", s-a arătat într-un comunicat pe pagina oficială Focus.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close