Antena 3 CNN High Tech În vizită pe Lună, cu Google Earth. A fost lansată aplicaţia care permite explorarea Lunii

În vizită pe Lună, cu Google Earth. A fost lansată aplicaţia care permite explorarea Lunii

În vizită pe Lună, cu Google Earth. A fost lansată aplicaţia care permite explorarea Lunii
Sursa foto: Google
21 Iul 2009   •   14:46

Împlinirea a 40 de ani de la momentul în care oamenii au făcut primii paşi pe Lună nu a fost ignorat de Google. Cu această ocazie, programul Google Earth s-a îmbogăţit cu o nouă funcţie care permite explorarea Lunii. În plus, Google a afişat un logo special pe pagina motorului de căutare.


Noua aplicaţie a fost realizată cu ajutorul oficialilor NASA. Google a integrat în programul său videoclipuri ale NASA filmate pe satelitul natural, precum şi o serie de fotografii panoramice.

În timpul explorării virtuale, utilizatorii Google Earth pot observa obiecte lăsate pe lună de diverse misiuni spaţiale.

Anousheh Ansari, prima femeie turist spaţial, a declarat: "Acest instrument va permite milioanelor de persoane să înţeleagă mai bine spaţiul şi Luna".

Potrivit informationweek.com, Google Earth mai include posibilităţi de explorare a cerului, a planetei Marte şi a oceanelor.

La începutul lunii februarie, Google Earth a lansat serviciul Ocean, care le permite utilizatorilor să exploreze virtual adâncurile oceanelor

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google Earth
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close