Antena 3 CNN High Tech Încărcătorul universal pentru telefoane mobile apare în 2011 (VIDEO)

Încărcătorul universal pentru telefoane mobile apare în 2011 (VIDEO)

Încărcătorul universal pentru telefoane mobile apare în 2011 (VIDEO)
02 Aug 2010   •   21:41

La anul apare încărcătorul universal pentru mobile. O veste pe care o aşteptam de mult - căci în România există mai multe telefoane mobile decât locuitori. Cu alte cuvinte, sunt foarte mulţi români care cară după ei mai multe telefoane, deci şi mai multe încărcătoare.

În momentul de faţă, pe piaţă există peste 500 de modele de telefoane şi peste 100 de încărcătoare.

Cei care au mai multe telefoane vor aprecia acest lucru, deoarece vor putea folosi acelaşi încărcător pentru toate mobilele. Ocupă mai puţin loc în geantă. Iar la serviciu, toţi colegii pot folosi acelaşi încărcător. Atenţie însă. Noua tehnologie, valabilă pentru toate tipurile de telefoane, atât ieftine, cât şi scumpe, va fi vândută în toate ţările din Uniunea Europeană numai pentru telefoanele cumpărate de la anul. În prezent, doar telefoanele costisitoare au acelaşi tip de încărcător.

?Sunt mai multe mărci care folosesc acelaşi tip de mufă pentru partea de încărcare şi de transimie date. Principalii producători de terminale o folosesc pe partea de smatphoneuri, care sunt telefoane mai complexe?, a declarat Nicoară Marian, managerul de comunicaţii al unei companii de telefoane mobile.

Noul model va folosi cu 50% mai puţină energie electrică iar emisiile de dioxid de carbon vor fi micşorate semnificativ. Principalii producători de telefonie mobilă din lume - Nokia, Sony-Ericsson şi Samsung au bătut palma şi s-au angajat ca până la finalul anului să stabilească o normă pentru un încărcător standard.

Observator

 

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close