Antena 3 CNN High Tech Incredibil! Acestea sunt atacurile cibernetice care au speriat România

Incredibil! Acestea sunt atacurile cibernetice care au speriat România

Incredibil! Acestea sunt atacurile cibernetice care au speriat România
23 Mai 2016   •   23:59
Pe parcursul timpului, țara noastră a fost ținta unui număr mare de atacuri cibernetice. Totuși, cele mai multe au profitat de naivitatea oamenilor ca să aibă succes, nu că ar fi fost excepționale în strategie, scrie Playtech.ro

Cu mulți ani în urmă, virușii se răspândeau pe calculator prin intermediul dischetelor. De atunci, programele malițioase au cunoscut o dezvoltare extrem de rapidă. Din executabile care erau descărcate de pe email, acestea au evoluat în programe care scanau adrese în mod constant, orice utilizator online fiind vulnerabil în acele momente. Evident, odată cu acestea progrese au crescut și dimensiunile pagubelor cauzate și numărul de persoane afectate. Despre ”ILoveYou”, de exemplu, se spune că a reușit să infecteze 45 de milioane de calculatoare într-o singură zi.

Din păcate, țara noastră nu a fost ferită de astfel de atacuri, multe dintre acestea având în loc în ultimii ani, odată cu creșterea numărului de persoane cu acces la internet Broadband. Cele de mai jos sunt doar câțiva dintre programele malițioase și vulnerabilitățile care au fost întâlnite în România.

Vezi AICI lista celor mai grave atacuri online din istoria României






×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close