Antena 3 CNN High Tech Informaţii strategice şi confidenţiale, descoperite pe computere achiziţionate la mâna a doua

Informaţii strategice şi confidenţiale, descoperite pe computere achiziţionate la mâna a doua

Informaţii strategice şi confidenţiale, descoperite pe computere achiziţionate la mâna a doua
Sursa foto: Computere
07 Mai 2009   •   17:37

Informaţii confidenţiale cu privire la interceptarea rachetelor intercontinenale, dar şi date şi înregistrări din cadrul sistemului de sănătate britanic şi informaţii bancare, au fost descoperite pe computere achiziţionate de la diverse târguri de comercializare a produselor la mâna a doua şi chiar de pe internet. Cercetătorii de la compania britanică de telecomunicaţii BT, alături de cei de la Universitatea din Glamorgan, au ajuns la concluzia că, din 300 de computere achiziţionate în acest mod, 34% încă mai conţineau în memorie date personale.

Cercetătorii au achiziţionat computere din Marea Britanie, Statele Unite, Germania, Franţa şi Australia. Informaţiile descoperite în memoria acestora sunt suficiente pentru a expune persoanele sau firmele la care se referă la riscul unor fraude sau furtului de identitate.

?Nu este vorba de metode ştiinţifice, am folosit instrumente standard pentru analiza datelor?, a explicat profesorul Andrew Blyth.

Cercetătorii britanici au găsit astfel stocate date despre procedurile de lansare a sistemelor de apărare sol-aer THAAD pe un computer achiziţionationat de pe site-ul e-Bay. Pe alte hard-disk-uri au fost găsite fişe medicale ale pacienţilor, radiografii şi programul turelor medicilor alături de informaţii confidenţiale ale personalului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Condiția prin care pensionarii pot primi puncte suplimentare
x close