Antena 3 High Tech Inginerii români revoluţionează ştiinţa. Cum arată frigiderul viitorului

Inginerii români revoluţionează ştiinţa. Cum arată frigiderul viitorului

de Georgiana Adam    |    23 Iun 2022   •   14:34
Inginerii români revoluţionează ştiinţa. Cum arată frigiderul viitorului
Sursa foto: Antena 3

Studenţii români construiesc noi tehnologii pentru viitor şi reuşesc să dezvolte soluții care ne-ar putea îmbunătăţi calitatea vieţii în viitorul apropiat. Vorbim despre frigiderul care ne spune când expiră mâncarea, ne dă sugestii de reţete cu mâncarea pe care o aveam sau ochelarii care ajută persoanele nevăzătoare să se deplaseze mai uşor.

Printre tehnologiile viitorului prezentate la eveniment se numară şi frigiderul care îţi poate spune când expiră mâncarea sau te ajută să faci o listă de cumpărături.

Studenţii de la Politehnica Bucureşti au creat robotul inteligent.

"El poate sa fie un recepţioner într-un hotel. Te poate prelua pe tine ca om, deci preia o activitate foarte repetitivă. Te întreabă dacă ai rezervare, dacă doreşti rezervare", spune un student.

Tot în cadrul expoziţiei pot fi văzuţi şi ochelarii care ajută persoanele cu deficienţe de vedere.

"După ce este scanat mediul înconjurător se detectează obiectele mai importante din mediu. De exemplu, podeaua, pereţii, scările, sau alte obstacole generice. Ele sunt transformate apoi în impulsuri audio şi haptice, care sunt transmise persoanelor nevăzătoare", a spus Anca Moraru, cercetător UPB.

Desi sunt încă la nivel de prototip, multe dintre aceste dispozitive ar putea ajunge şi în casele noastre în următorii ani.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close