Antena 3 CNN High Tech Înșelătorie sub formă de mesaj pe WhatsApp

Înșelătorie sub formă de mesaj pe WhatsApp

Înșelătorie sub formă de mesaj pe WhatsApp
Sursa foto: Foto: pixabay.com
03 Mai 2017   •   21:05

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) atenționează, miercuri, prin intermediul paginii oficiale de Facebook, utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp asupra unei campanii de phishing din partea atacatorilor cibernetici.

"Utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp sunt vizați de o campanie de phishing. Atacatorii încearcă să obțină credențialele lor printr-o metodă de 'validare' a datelor. Mai precis, victima primește un mesaj prin care i se cere 'verificarea' datelor contului, pentru a putea beneficia în continuare de gratuitatea serviciului. Echipa CERT-RO recomandă ignorarea unor asemenea mesaje și în special evitarea accesării link-urilor pe care le conține!", atrag atenția specialiștii CERT-RO.

Serviciul de mesagerie instant WhatsApp, deținut de Facebook, aniversează în 2017, opt ani de la lansare. În acest sens, compania deținătoare a anunțat, în februarie, lansarea unei noi funcții, denumită Status, prin care cei peste un miliard de utilizatori ai săi pot împărtăși cele mai frumoase momente cu prietenii lor sub formă foto, video sau prin GIF-uri.

×
Subiecte în articol: WhatsApp mesaj inselatorie
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close