Antena 3 CNN High Tech Instagram lansează o nouă platformă de socializare, care va înlocui aplicația Tik Tok

Instagram lansează o nouă platformă de socializare, care va înlocui aplicația Tik Tok

Instagram va lansa o nouă platformă de socializare, similară cu aplicația Tik Tok. Decizia a fost luată după ce autoritățiile din Statele Unite au anuțat că vor scoate de pe piața americană aplicația chineză Tik Tok, din cauza problemelor de securitate.

Instagram lansează o nouă platformă de socializare, care va înlocui aplicația Tik Tok
Sursa foto: Hepta
de Diana Ionescu    |    20 Iul 2020   •   17:43

Noua aplicația se va numi Instgram Reels și va permite utilizatorilor să creeze videoclipuri de 15 secunde pe un anumit fundal muzical. Aplicația va fi lansată în săptămânile următoare, în contextul dezbaterilor la nivel mondial cu privire la securitatea aplicației Tik Tok. În Franța, Brazilia, Gemania și India opțiunea de Instagram Reels este deja încorporată în Instagram, scrie NY Post. 

Aplicația Tik Tok poate fura datele utilizatorilor! Avertismentul autorităților americane 

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declart la începutul lunii că Statele Unite ia în considerare banarea aplicației Tik Tok și a altor aplicații chineze din cauza problemelor de securitate, „Lucrăm la această problemă de foarte mult timp, fie că este vorba despre folosirea tehnologiei Huawei în infrastructură, am făcut asta în întreaga lume și am înregistrat progrese. Cu privire la aplicațiile chinezești de pe telefoanele mobile, vă asigur că SUA va reuși și cu această problemă”, a declarat secretarul de stat Mike Pompeo.  

 Autoritățiile de la Casa Albă avertizează că aplicațiile chineze sunt folosite pentru a spiona populația, iar informațiile ar putea ajunge direct la Beijing. 

Tik Tok, interzis deja India

Instagram Reels este deja disponibil din aplicația Instagram în India, unde platforma de social media Tik Tok a fost deja interzisă, alături de peste 50 de alte aplicații deținute de firme chineze. A fost o lovitură majoră pentru Tik Tok, mai ales că și alte state precum Australia iau în considerare măsuri asemănătoare. 

×
Subiecte în articol: Instagram
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close