Antena 3 CNN High Tech Instagram şi Foursquare - primele cifre pentru România

Instagram şi Foursquare - primele cifre pentru România

Instagram şi Foursquare - primele cifre pentru România
29 Noi 2013   •   16:30
Începând cu data de 26 noiembrie 2013, Zelist Monitor a adăugat, celor peste 300 000 de surse online monitorizate, două noi categorii de surse, şi anume Instagram (serviciu de partajare foto/video şi socializare) şi Foursquare, încercând să îmbunătăţească privirea de ansamblu pe care o au brandurile asupra activităţii lor din online. 

Depăşind din punct de vedere al numărului de utilizatori activi blogurile sau conturile de Twitter, cele două platforme au avantajul de a fi foarte usor de utilizat şi atrag mulţi utilizatori în fiecare lună.

Poţi face check-in sau posta o poză din aproape orice loc în care eşti: o cafenea, un parc, un aeroport, de acasă, de la birou sau când găseşti situaţii inedite. Pe lângă utilitate, în cazul Foursquare, de a găsi locaţii sau în cazul Instagram de a posta ceva de interes, cele două platforme îndeplinesc şi o nevoie umană, nevoia de atenţie din partea prietenilor, devenind astfel un fel de "joc virtual al atenţiei". 

În infograficul de mai jos, puteti găsi mai multe detalii despre conturile româneşti de Instagram sau Foursquare. Câteva cifre şi informaţii semnificative sunt urmatoarele:

 ·        Pe Instagram, există aproximativ 64 mii de useri activi all-time, aproximativ 5 milioane de fotografii, 73 mii de clipuri video, 4 milioane de comentarii.

·        Pe Foursquare, monitorizăm 147 mii de locaţii din România, 90 de mii de useri, 12 milioane de check-in-uri, 70 de mii de recomandări de locaţii, aproximativ 3 milioane de vizitatori.

·        Cele mai fotografiate locuri pe Instagram sunt Aeroportul Internaţional Henry Coandă, Parcul Herăstrău, Arena Naţională şi Plaja din Vama Veche.

·        Cei mai avizi useri de Foursquare sunt constănţenii, mall-ul cu cele mai multe check-in-uri este Băneasa Shopping Center, zona cu cele mai multe check-in-uri este Centrul Vechi Bucureşti, iar cele mai populare locuri de întâlnire sunt Piaţa Romană şi Piaţa Unirii din Bucureşti.

·        În ceea ce priveşte userul român cu cele mai apreciate fotografii şi clipuri video pe Instagram, acesta este Inna.

·        În topul celor mai utilizate hashtag-uri se numără #love, #instagood şi #instamood.



×
Subiecte în articol: retele de socializare monitorizare
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close