Antena 3 CNN High Tech Intel pregăteşte un procesor revoluţionar pentru dispozitivele mobile

Intel pregăteşte un procesor revoluţionar pentru dispozitivele mobile

Intel pregăteşte un procesor revoluţionar pentru dispozitivele mobile
Sursa foto: Foto: embeddedflash.com
de N.B.    |    11 Dec 2012   •   13:31

Intel, unul dintre cei mai mari producători de chipuri din lume a anunţat că pregăteşte o generaţie nouă de procesoare, care ar putea contesta dominaţia procesoarelor ARM pe piaţa dispozitivelor mobile, informează PC Mag.

Gigantul IT este se numără printre puţinii producători de tehnologie care nu au reuşit să intre puternic pe această piaţă, cea mai profitabilă din domeniu.

Chiar dacă valul procesoarelor pentru smartphone-uri a prins-o pe Intel concentrată pe fabricarea de chip-uri pentru PC sau laptop-uri, iar inerţia a ţinut-o departe de performanţele jucătorilor mai noi, care s-au axat doar pe componente pentru dispozitive mobile, producătorul Core şi Xeon are câteva avantaje majore, pe care se pare că intenţionează să le exploateze.

În cadrul conferinţei International Electron Devices de la San Francisco, Intel a prezentat o nouă abordare pentru producerea noilor procesoare Atom de 22 nanometri, care vor furniza capacitate de calcul mult mai mare şi un consum al bateriei mult mai redus.

Intel a reuşit, de fiecare dată când şi-a propus, să micşoreze tranzistorii care alcătuiesc procesoarele şi cu fiecare micşorare să eficientizeze componentele şi consumul de energie.

Reprezentanţii Intel au anunţat că nu se vor baza doar pe micşorarea circuitelor pentru noile procesoare Atom, ci vor încorpora elemente care le vor permite să consume foarte puţin în standby şi tranzistori de mare viteză pentru un produs revoluţionar System-on-a-Chip (SoC).

×
Subiecte în articol: intel
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close