Antena 3 CNN High Tech Internet Explorer, ameninţat de Mozilla Firefox şi Opera

Internet Explorer, ameninţat de Mozilla Firefox şi Opera

Internet Explorer, ameninţat de Mozilla Firefox şi Opera
15 Iun 2008   •   22:28

Cel mai folosit browser de internet din lume, Internet Explorer, va trebui să facă faţă unei presiuni majore din partea concurenţei reprezentate de Firefox şi Opera. În săptămânile care urmează cele două browsere lansează noi versiuni ale programelor care vor conţine o gamă de noi funcţii menite a face navigarea pe internet mai uşoară, rapidă şi sigură, anunţă Timesonline.co.uk.

Firefox 3 este noua variantă de browser produsă de Mozilla, care pretinde că va permite o navigare pe internet de şapte ori mai rapidă decât Internet Explorer-ul (IE) celor de la Microsoft. Spre exemplu, o pagină web se va deschide în 60 de milisecunde cu Firefox 3, în comparaţie cu cele 413 milisecunde ale versiunii actuale IE.

De asemenea, noul navigator de la Mozilla are ca principală ţintă reducerea timpului petrecut la folosirea motoarelor de căutare, permiţând utilizatorilor să găsească paginile vizitate anterior prin tastarea cuvintelor cheie direct în căsuţa de căutare a adreselor din browser.

Printre celelalte funcţii ale Firefox 3 se numără abilitatea de a alege un aspect pentru ca browserul să se asemene cu grafica sistemului de operare folosit. Astfel, dacă este instalat pe un Mac, va avea o nuanţă de gri pentru a se potrivi cu aspectul oferit de Apple.

Pe un PC Windows, culoarea lui Firefox 3 va fi albastră, iar la un computer cu Linux vor predomina culorile gri şi portocaliu. Tristan Nitot, preşedintele Mozilla din Europa a declarat că programatorii au lucrat îndeaproape cu Google şi cu o organizaţie de securitate numită StopBadware.org, pentru a ajuta la updatarea constantă a securităţii browser-ului, şi avertizarea utilizatorilor asupra posibilelor ameninţări de pe un site.

Prin noua versiune, navigatorul Opera s-a concentrat în special pe sincronizarea cu telefoanele şi calculatoarele personale. Astfel, oamenii se pot folosi de Opera Link pe telefoanele lor mobile, pentru a afla paginile pe care le-au vizitat cu o seară în urmă pe calculator.

Un aspect "deştept" al noului browser Opera este faptul că acesta găseşte un site web doar prin tastarea unui cuvânt care există pe pagina site-ului căutat.

Opera 9,5 poate fi deja descărcat gratuit iar Mozilla a declarat că Firefox 3, de asemenea gratuit, va fi disponibil de marţi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close