Antena 3 CNN High Tech Internet wireless. În căutarea reţelei pierdute

Internet wireless. În căutarea reţelei pierdute

Internet wireless. În căutarea reţelei pierdute
28 Mai 2007   •   07:41

Deşi mult în urma ţărilor tehnologizate, România încearcă să recupereze din diferenţă, în ceea ce priveşte conectarea wireless la Internet. În Bucureşti, cele mai bune conexiuni fără fir le au marile universităţi sau firme. Cât priveşte locurile publice, situaţia nu stă atât de bine. În zona zero a Bucureştiului, cu greu reuşeşti să te conectezi şi asta pe o reţea neoficială. Gratis dar... riscant.

În Piaţa Romană deşi există hotspoturi puternice pentru conectare wireless nu se poate deschide nici un site. Deocamdată, în România nu prea poţi să te conectezi la internet fără fir, gratis şi fără riscul infectării cu tot felul de viruşi.

În România preţurile la abonamentele internet wireless variază între 3,4 dolari şi câteva zeci de euro. Sunt accesibile mai degrabă celor cu bani şi care nu pot supravieţui fără net. În căminele din Bucureşti, studenţii se conectează prin cablu. E mai avantajos.

Până la o mai conectare mai bună, ne uităm la alţii. Prima ţară conectată 100% la internet wireless este Macedonia, iar cele mai multe hotspoturi din lume se află în SUA şi Estonia.

Observator

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close