Antena 3 CNN High Tech Internetul în maşină, o necesitate cam periculoasă

Internetul în maşină, o necesitate cam periculoasă

Internetul în maşină, o necesitate cam periculoasă
14 Iul 2008   •   17:41

Producătorii de autoturisme din întreaga lume se întrec în a-şi dota produsele cu tot felul de noi tehnologii pentru a atrage cât mai mulţi clienţi. Ultima modă în materie este opţiunea de a avea internet în autoturism. Prin intermediul lui se pot descărca filme, muzică sau orice îşi doreşte şoferul/ pasagerul maşinii.

De asemenea, o aplicaţie interesantă a acestei tehnologii este cea "remote" (comandă de la distanţă). Proprietarul se poate "conecta" la propriul autoturism şi bloca uşile sau închide luminile, fără a-şi părăsi biroul sau apartamentul.

Până la sfârşitul lui 2009, producătorul american Chrysler intenţionează să introducă tehnologia Wi-Fi în toate autoturismele pe care le va exporta în Marea Britanie, potrivit Times Online.

Mai mulţi producători, printre care şi BMW, îşi vor dota automobilele cu internet până în 2010, anunţă publicaţia citată. Problema care se pune este însă una destul de gravă în cazul acestei tehnologii, deoarece există pericolul ca şoferul să nu mai fie atent la drum ci la fişierul pe care-l descarcă sau la e-mail.

Potrivit Times Online, Chrysler are cel mai avansat sistem de conectare la internet, destinat autoturismelor. Şeful companiei care a dezvoltat tehnologia pentru producătorul american a declarat că "ne dorim ca acest sistem să fie cel mai avansat dintre cele folosite în autoturisme, pentru ca pasagerii să poată descărca muzică, să urmărească un film ori să scrie un mesaj e-mail, în timp ce călătoresc".

Sterling Pratz a continuat explicând că tehnologia "este destinată pasagerilor, iar noi nu promovăm navigatul pe internet şi şofatul în acelaşi timp".

Fotografie: Germancarscene.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close