Antena 3 CNN High Tech Internetul între Germania şi Asia, întrerupt zece ore de trei vânzători de fier vechi bulgari

Internetul între Germania şi Asia, întrerupt zece ore de trei vânzători de fier vechi bulgari

Internetul între Germania şi Asia, întrerupt zece ore de trei vânzători de fier vechi bulgari
Sursa foto: Foto: www.diynot.com
23 Aug 2010   •   17:53

Nu numai românii provoacă încurcături atunci când caută să obţină fier vechi. Trei bulgari au fost arestaţi luni după ce au tăiat din greşeală un cablu de fibre optice important, provocând o pană de internet între Germania şi Asia care a durat zece ore, potrivit ministerului de Interne bulgar, citat de AFP.

Cei trei bărbaţi căutau cabluri metalice pentru a le vinde. Ei au săpat mai multe gropi în satul Iambol din sud-estul Bulgariei şi au secţionat accidental un cablu de fibre optice utilizat de bănci şi servere la transferul de informaţii internaţionale între Germania şi Asia.

Operatorul cablului respectiv a estimat că pana de internet, care a durat zece ore, a provocat un prejudiciu estimat de 900.000 de euro, potrivit unui comunicat al ministerului bulgar de Interne.

În Bulgaria comercianţii de fier vechi fură frecvent cabluri din metal de la liniile telefonice, linii de cale ferată sau cele ale companiilor de electricitate. Autorităţile bulgare au încercat să pună capăt fenomenului prin reglementări mai stricte impuse vânzătorilor de metale.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close