Antena 3 High Tech Internetul, un nou câmp de luptă pentru islamişti

Internetul, un nou câmp de luptă pentru islamişti

16 Aug 2007   •   14:15
Internetul, un nou câmp de luptă pentru islamişti

În ultima vreme, cei mai mulţi islamişti radicali, membrii ai unor grupări teroriste aleg să îşi posteze pe internet mesajele de ameninţare. Pe lângă aceasta, şi ideologia islamistă este foarte bine propagată pe site-urile create special. Mulţi cetăţeni occidentali, în special tineri, accesează site-urile respective şi, câteodată, aceştia decid să se convertească la islamism. Aşa arată raportul poliţiei din New York. De aceea, Comandantul poliţiei, Raymond Kelly este îngrijorat că cetăţenii occidentali care intră în contact cu mesajele islamiste ar putea comite atacuri pe plan intern.

O provocare pentru autorităţile occidentale constituie identificarea şi prevenirea ameninţărilor de acest tip. Misiunea este însă dificilă, pentru că mulţi dintre cei care ar putea iniţia un atentat nu au comis infracţiuni anterior.

Potrivit raportului, transformarea unui individ occidental într-un terorist nu este generată de opresiune, suferinţă, răzbunare sau disperare", ca în Orient. "Ea este mai degrabă un fenomen ce se întâmplă unui individ care îşi caută o identitate şi o cauză.

Situaţia nu este însă atât de rea. Raportul mai arată că nu toţi cetăţenii care vizitează site-uri islamiste "vor deveni cu certitudine terorişti".

Antena 3

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close