Antena 3 CNN High Tech Interpol face apel la internauţi pentru a găsi fugarii

Interpol face apel la internauţi pentru a găsi fugarii

Interpol face apel la internauţi pentru a găsi fugarii
05 Iul 2010   •   08:28

 

 

 

Interpol a lansat un apel internauţilor cerându-le ajutorul să localizeze sute de fugari din întreaga lume, în cadrul unei operaţiuni de mare anvergură botezată Infra-Red.


Organizaţia internaţională a poliţiei criminale (cunoscută sub numele de Interpol), cu sediul la Lyon, în estul Franţei, cere ca informaţiile să-i fie trimise pe adresa [email protected] şi precizează că se poate de asemenea comunica, în condiţii de anonimat, de pe site-ul www.csiworld.org. 

Demarată la 3 mai, această operaţiune ?vizează 450 fugari din toată lumea? căutaţi în 29 de ţări şi ?găsiţi vinovaţi sau bănuiţi de a fi comis infracţiuni grave?, precum omucideri, acte de pedofilie, violuri şi trafic de droguri. 

De atunci, peste 100 de indivizi au fost localizaţi sau arestaţi, printre care şi un ex-manechin columbian, Angie Sanclemente Valencia, căutată pentru trafic cu stupefiante, sau Mouamba Munanga, din Republica Democratică Congo, căutat pentru spălare de bani. 

Dar, având în vedere amploarea acestei misiuni, serviciile organizaţiei poliţieneşti au decis să accelereze procesul şi să recurgă la public. 

?Sunt încă indivizi despre care nu avem nicio informaţie nouă în ce priveşte locul unde se află şi de aceea cerem publicului să ne dea o mână de ajutor importantă?, se arată într-un comunicat semnat de Martin Cox, coordonatorul operaţiunii. 

Interpol difuzează astfel portretele robot ale 26 de persoane, rugând publicul să fie atent pe site-urile reţelelor de socializare sau pe forumurile de discuţii de pe internet. 

?Este puţin probabil că cineva va recunoaşte vreunul dintre aceşti fugari într-o reţea socială sau pe un forum de discuţii, mai degrabă decât pe stradă?, afirmă Cox, care face un apel la internauţi să informeze Interpol,  ?indiferent de modul în care au obţinut informaţia?. 

Circa 650 de persoane de 82 de cetăţenii diferite lucrează 24 de ore din 24 în clădirea secretariatului general al Interpol, mai ales pentru a livra informaţiile între birourile centrale naţionale (BCN) instalate în fiecare din cele 188 de ţări membre ale organizaţiei.

 

 

 

Antena3.ro

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: internauti Interpol
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close