Antena 3 CNN High Tech Interviu cu românul din echipa Apple: Mi-au zis că sunt nebun când m-au văzut în ghips. Am fost nebun în spiritul lui Steve Jobs

Interviu cu românul din echipa Apple: Mi-au zis că sunt nebun când m-au văzut în ghips. Am fost nebun în spiritul lui Steve Jobs

Interviu cu românul din echipa Apple: Mi-au zis că sunt nebun când m-au văzut în ghips. Am fost nebun în spiritul lui Steve Jobs
Sursa foto: Foto: VideoNews
24 Noi 2011   •   13:55

Mihai Gâdea a difuzat un interviu de excepţie în cadrul emisiunii Sinteza Zilei cu românul Gabriel Marcu, un inginer care lucrează pentru Apple. 

Doctorul Gabriel Marcu face parte din echipa de ingineri de la Apple, fiind specialist în culori pentru dispay-uri electronice, deţine 23 de patente brevetate şi a aplicat pentru alte 18 în Statele Unite. Este editor la mai multe publicaţii de profil, fiind autorul unei serii de cursuri şi seminarii.

În februarie 1991, a plecat din România în Japonia împreună cu patru colegi de la Institutul de Tehnică de Calcul Bucureşti.

Gabriel Marcu a fost coleg de facultate cu Florin Talpeş, cunoscut pentru crearea şi dezvoltarea brandului BitDefender.

"Când am plecat din România, am plecat cu gândul să mă compar cu cei care erau în Japonia. Pentru mine a fost ideea aceasta de a mă pune faţă în faţă cu lucrurile tehnologice la nivelul Japoniei", a spus Marcu despre momentul plecării din ţară, precizând că a stat aproape 5 ani în Ţara Soarelui Răsare înainte de a ajunge în SUA.

"Am plecat la Apple, în America, cu piciorul în ghips, iar cei de-acolo când m-au văzut aşa au spus că sunt nebun şi, într-adevăr, în spiritul lui Steve Jobs, am fost un nebun din punctul ăsta de vedere. A fost un pas extrem de important pentru mine", a povestit românul despre începutul carierei sale la compania americană.

"Cel mai important lucru care pe mine m-a atins în legătură cu Steve Jobs şi mă atinge în continuare este faptul că a definit sau a redefinit sau a reamintit celor care uitaseră ce reprezenta Apple. Ce reprezenta Apple nu era faptul că era o companie care doar făcea calculatoare. Steve Jobs a definit Apple ca fiind o companie care se adresează celor care vor să schimbe lumea, celor care vor să contribuie cu efortul lor la schimbarea lumii în bine", a declarat Marcu.

"Aici este un lucru extraordinar de frumos măgulitor. În momentul în care o companie se destramă şi oamenii încearcă să plece sau să îşi găsească alte locuri mai confortabile sau mai sigure şi vine un om care spune că valoare companiei nu stă în produsul ei, ci în stilul de a te ajuta şi de a se adresa oamenilor de acest fel, care îşi folosesc creativitatea pentru a schimba lumea în bine, atunci s-a creat un fel de adeziv, un fel de liant pentru cei care se îndoiau de companie", a mai spus inginerul român de la Apple despre mesajul propagat constant de Steve Jobs.

Vezi mai jos un interviu excepţional cu românul din echipa lui Steve Jobs la Apple

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close