Antena 3 CNN High Tech Invenţia care îţi va încărca telefonul mobil în PATRU secunde

Invenţia care îţi va încărca telefonul mobil în PATRU secunde

Invenţia care îţi va încărca telefonul mobil în PATRU secunde
de O.P.    |    25 Noi 2014   •   08:05

O companie israeliană a anunțat că a dezvoltat o tehnologie care permite reîncărcarea unui telefon mobil în câteva secunde și a unei mașini electrice în câteva minute, avans tehnologic care ar putea duce la transformări în două dintre cele mai dinamice domenii industriale din lume, informează Reuters.

Folosind nanotehnologia pentru sintetizarea de molecule artificiale, compania StoreDot din Israel a dezvoltat o baterie care poate absorbi și stoca o cantitate foarte mare de energie în scurt timp, acționând, de fapt, ca un burete foarte dens care absoarbe energia electrică și o păstrează.

"Acestea sunt materiale noi", a spus Doron Myersdorf, fondatorul și directorul executiv al StoreDot, firmă între ai cărei investitori se numără și miliardarul rus Roman Abramovici, care este și proprietar al clubului de fotbal Chelsea.

Inovația se bazează pe crearea de "nanogranule", pe care StoreDot le descrie ca molecule de peptide bio-organice. Nanogranule modifică modul în care se comportă o baterie pentru a permite rapid absorbția și păstrarea energiei electrice, precizează Reuters.

 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close