iPhone va putea fi folosit în orice reţea. Deblocarea e legală (VIDEO)

17 Ian 2008   •   19:49
iPhone va putea fi folosit în orice reţea. Deblocarea e legală <font color=red>(VIDEO)</font>
Posesorii de aparate iPhone vor putea să le deblocheze legal, pentru a le putea folosi în orice reţea. Practica Apple de a restricţiona accesul telefonului său mobil iPhone la anumiţi operatori de telefonie ar putea fi data peste cap de o decizie a Comisiei Europene. După lansarea cu tam-tam în Statele Unite, telefonul iPhone a fost aşteptat cu sufletul la gură de europeni. Dezamăgire însă. Minunea tehnologică nu poate fi folosită decât în anumite reţele agreate de producător.

?Telefonul l-am cumpărat din state si am avut norocul sa fie versiunea 111 care putea fi atunci decodat?, povesteşte un posesor al acestui tip de telefon. Aşa au procedat mai mulţi cumpărători de telefoane iPhone.

Iniţial lucrurile păreau simple. Totuşi, restricţiile s-au întărit şi lucrurile nu au mai fost atât de uşoare.

Aceste probleme nu le au doar românii care au plătit câteva sute de euro pentru un telefon iphone.

Comisia Europeană consideră că utilizatorii de telefoane sunt forţaţi acum să accepte contracte exclusive cu anumite companii de telefonie.

Practica Apple de a restricţiona accesul telefonului iPhone la anumiţi operatori este incorectă, susţin parlamentarii europeni. Motiv pentru care, pentru a proteja consumatorii, comisia europeana spune că utilizatorii au dreptul sa le deblocheze.

SCANDALUL IPHONE

Observator

Parteneri
x close