Antena 3 CNN High Tech Ipod şi iPhone, noile arme ale armatei SUA

Ipod şi iPhone, noile arme ale armatei SUA

Ipod şi iPhone, noile arme ale armatei SUA
Sursa foto: armata SUA
12 Mai 2009   •   08:01

iPod-urile şi iPhone-urile companiei Apple, simboluri ale unui stil modern de viaţă urbană, sunt acum folosite de o manieră diferită- pe linia frontului în Irak şi Afganistan. Armata SUA susţine că sunt ideale pentru războiale ?în reţea?, relativ uşor de folosit, sigure în ce priveşte software-ul, şi mult mai ieftine decât fabricarea unei versiuni militare.
Versatilitatea kitului, capabil de a primi peste 30.000 de programe, permite o mare varietate de funcţii necesare pentru operaţiuni, de la traduceri (la care sunt folosite deja aceste aparate) la transmiterea de informaţii sensibile sau calcularea traiectoriilor pentru lunetişti. Acum se lucrează la proiecte pentru a fi folosite ca sisteme de ghidare pentru roboţii-genişti şi ca receptori ai fotografiilor realizate de drone.

Marina SUA finanţează o aplicaţie ce va permite soldaţilor să încarce fotografii cu suspecţii reţinuţi, alături de rapoarte scrise, într-o bază de date biometrice. Software-ul va compara feţele, făcând în teorie o mai uşoară urmărire a suspecţilor după ce sunt eliberaţi.
Locotenent colonelul Jim Ross, directorul operaţiunilor de război electronic şi informaţii al armatei SUA, crede că iPod-ul "ar putea fi tot ce are nevoie personalul militar", un avantaj fiind că deja soldaţii sunt familiarizaţi cu el.
Un alt plus este costul: iPod (pe care soldaţii îl pot folosi într-o reţea WiFi securizată) ajunge la 230 dolari, iar un iPhone - 600 dolari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ipod iphone Apple armata americana
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close