Antena 3 CNN High Tech Iron Man devine REALITATE

Iron Man devine REALITATE

Iron Man devine REALITATE
de M.C.    |    14 Oct 2013   •   14:57

Armata americană lucrează la un proiect de ”armură inteligentă”, care ar conferi soldaților ”puteri superumane”, scrie BBC.

Americanii deja au testat mai multe tipuri de exoschelet, care le permite soldaților să care cu ușurință greutăți mai mari decât în mod normal.

Costumul numit TALOS ar avea un cadru metalit și mai multe straturi de materiale ”inteligente” prevăzute cu senzori. În plus, ar fi conectat la o rețea de date și ar încorpora și un calculator portabil.

TALOS ar urma să monitorizeze temperatura, pulsul și nivelul de hidratare. Exoscheletul ar crește puterea fizică folosind sisteme hidraulice.

”Este o armură avansată. Comunicații, antene. Este performanță cognitivă, senzori, circuite în miniatură. Toate vor fi încorporate în ea” a spus Karl Borjes, consilier pe probleme științifice în armata Statelor Unite.

Deocamdată acest costum nu poate fi produs, însă armata a apelat la diverse organizații și companii să sprijine proiectul. MIT (Institutul Tehnologic din Massachusetts) lucrează la o armură lichidă, făcută din fluide care se solidifică atunci când se aplică un câmp magnetic sau un curent electric.

Profesorul Gareth McKinley de la MIT a comparat armura futuristică, cu ce se vede în filmele SF. ”Sună la fel ca Iron Man. Ar fi ca un costum purtat de Sigourney Weaver în Aliens, care amplifică mișcările și puterea de ridicare a unui om” spune acesta.

TALOS este programat să fie testat în cel mult trei ani.


×
Subiecte în articol: armata SUA
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close