Antena 3 CNN High Tech Israel lansează un nou satelit de spionaj ?Ofek 9?

Israel lansează un nou satelit de spionaj ?Ofek 9?

Israel lansează un nou satelit de spionaj ?Ofek 9?
23 Iun 2010   •   05:19

Israel a lansat un satelit de spionaj numit "Ofek 9", a anunţat ministerul apărării, crescând astfel capacitatea statului de a supraveghea duşmani precum Iran.

Comunicatul oficial precizează că satelitul a fost lansat de la baza aeriană Palmachim, în sudul Tel Avivului.  O oră mai târziu, după ce satelitul a efectuat primul circuit, ministerul anunţa că acesta a ajuns pe orbita corespunzătoare, descriindu-l ca pe ?un satelit de supraveghere cu capacităţi tehnologice avansate."

Oficialii militari arată că Ofek 9 este un satelit de spionaj cu o cameră de mare rezoluţie. Acesta se va alătura altor doi sateliţi de spionaj din seria Ofek aflaţi deja pe orbită.

Adăugarea încă unui satelit permite Israelului să ?trimită? camere asupra unor zone sensibile mai frecvent. Una din principalele ţinte pentru fotografiile spion este Iran, din cauza programului său nuclear.

Israel consideră Iranul o ameninţare strategică, dar are în obiectic şi pe Siria cu sateliţii săi. În 2007, avioane, despre care se crede că erau israeliene, au bombardat o locaţie în Siria despre care se credea că era o construcţie nucleară subterană.

 

Oficiali din apărare arătau că la ficare alt satelit, camerele sunt şi mai avansate tehnologic şi cu o rezoluţie mai mare. Camera de pe Ofek 9 este creată de Elbit, companie optică israeliană high-tech. Aceasta poate detecta rachete şi centre de lansare la sol.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: lansare racheta program nuclear
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close