Antena 3 CNN High Tech Japonia. Cimitir pe şase etaje. Mormintele pot fi vizualizate cu ajutorul unui card (VIDEO)

Japonia. Cimitir pe şase etaje. Mormintele pot fi vizualizate cu ajutorul unui card (VIDEO)

Japonia. Cimitir pe şase etaje. Mormintele pot fi vizualizate cu ajutorul unui card (VIDEO)
05 Noi 2009   •   15:48

În Japonia, tehnologia de ultimă ora a ajuns să schimbe radical clasicele cimitire. Mai nou, în Tokyo, un templu budist înalt de 6 etaje găzduieşte aproape 7.000 de morminte. Mai mult, japonezii îşi pot vedea rudele decedate cu ajutorul unui card.

Cimitirul modern din Tokyo nu se mai alfă la marginea oraşului, ci chiar în centru. Iar mormintele sunt aşezate unul peste altul. Aici nu trebuie să te plimbi prin cimitir pentru a ajunge la mormântul familiei. Cu ajutorul unui card, vine mormântul la tine.

Faptul că cimitirul se află în oraş este convenabil atât pentru familia decedatului cât şi pentru cei care vor să depună flori.

Cimitirul este de fapt un templu budist şi pare să semene cu parcările supraetajate care împânzesc oraşul nipon. Mormântul este adus din depozit în numai un minut pe benzi rulante şi este plasat în spatele unei fântâni arteziene.

Templul din Tokyo nu găzduieşte decât cenuşa celor decedaţi. Dar un asfel de cimitir presupune şi costuri pe măsură. Peste 8500 de dolari pentru mormânt.



Antena 3

×
Subiecte în articol: japonia tehnologie cimitir
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close