Antena 3 CNN High Tech La Iaşi, evlavioşii îşi caută jumătatea pe web

La Iaşi, evlavioşii îşi caută jumătatea pe web

La Iaşi, evlavioşii îşi caută jumătatea pe web
20 Feb 2007   •   10:59

Matrimoniale pentru creştin-ortodocşi. Nu este titlul unei rubrici de mică publicitate, ci numele unui site dedicat celor care îşi caută parteneri mai... evlavioşi. Pagina poate fi accesată doar de cei care îşi caută o parteneră pentru casătorie, aventurile fiind absolut excluse. Adresa site-ului a apărut de câteva zile pe un forum studenţesc din Iaşi. Cu doar câteva click-uri, doritorii de căsătorie se înregistrează pe portal, după care pot să primească mesaje de la viitoarea soţie sau viitorul soţ. Obligatoriu, trebuie să participe la Sfânta Litrughie, să se spovedească şi chiar să aibă un duhovnic.

Criteriile, spun cei mai cârcotaşi, ar putea fi indeplinite cu brio doar de... un preot. La fel de importante sunt preferinţele muzicale. Jumătatea primeşte o bilă albă dacă ascultă... cântece bisericesti.

Nu puţini recunosc cu francheţe că, într-o căsătorie, este foarte important ca soţii să aibă aceeaşi religie. De aceea, unii cred că site-ul i-ar putea ajuta să-şi găsească jumătatea.

Cine este autorul site-ului nu se ştie sigur. Semnatar este un grup de creştini ortodocşi care doresc să sprijine întemeierea familiilor creştine. Şi asta pentru că, scriu tot autorii, pentru bună educaţie a copiilor ambii soţi să fie creştini ortodocşi, chiar practicanţi. Biserica a refuzat - oficial - să facă orice fel de comentarii. Pe la colţuri, însă, preoţii au comentat suspicios apariţia unui astfel de site.

Observator

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close