Antena 3 CNN High Tech Laboratorul de un miliard de dolari, ancorat la Staţia Spaţială Internaţională (VIDEO)

Laboratorul de un miliard de dolari, ancorat la Staţia Spaţială Internaţională (VIDEO)

Laboratorul de un miliard de dolari, ancorat la Staţia Spaţială Internaţională <font color=red>(VIDEO)</font>
04 Iun 2008   •   15:31

O echipă de astronauţi a ataşat, la Staţia Spaţială Internaţională, un laborator japonez în valoare de un miliard de dolari. Laboratorul Kibo, care cântăreşte 16 tone, a fost "livrat" de naveta Discovery. Acesta va fi cel mai mare spaţiu folosit în scopul cercetărilor biomedicale şi al ştiinţelor materiale, conform BBC.

Astronauţii Akihiko Hoshide şi Karen Nyberg au manevrat laboratorul Kibo până când a fost poziţionat în locul special destinat, folosind un braţ robotic. Timp de şase ore, doi membri ai echipajului s-au pregătit în spaţiu pentru a reuşi ancorarea a lui Kibo.

Naveta Discovery a ajuns la Staţia Spaţială Internaţională după o călătorie de două zile. În afara laboratorului japonez, naveta a mai adus şi o nouă pompă pentru toaleta staţiei, care a fost la un pas să se defecteze în urmă cu două săptămâni.

Comandantul Mark Kelly a întors naveta la 360 de grade înainte de a o ancora. Procedură este folosită pentru fotografierea scutului termic, şi a fost implementată în urma accidentului navetei Columbia, din 2003.

Din aceste imagini se va stabili dacă vor exista condiţii favorabile pentru reintrarea în atmosferă. Naveta Discovery se va întoarce pe Pământ în data de 14 iunie.

Ancorarea laboratorului Kibo la Staţia Spaţială Internaţională




Antena3.ro

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close