Antena 3 CNN High Tech Lansarea mondială a unui joc Sony, amânată din cauza unor versuri din Coran

Lansarea mondială a unui joc Sony, amânată din cauza unor versuri din Coran

Lansarea mondială a unui joc Sony, amânată din cauza unor versuri din Coran
20 Oct 2008   •   12:53

Compania japoneză Sony a amânat lansarea la nivel mondial a unui mult-aşteptat joc video din cauza îngrijorărilor că i-ar putea jigni pe musulmani. Mai multe exemplare ale jocului LittleBigPlanet au fost retrase din magazinele din întreaga lume după ce s-a descoperit că melodia de pe fundal conţine două versuri din Coran, relatează BBC News Online.
Sesizarea privind conţinutul celor două versuri a fost făcută de către un fan al jocului, pe unul dintre forumurile online. Acesta a atras atenţia asupra faptului că folosirea unor cuvinte din Cartea Sfântă a Islamului, în acest mod, ar putea fi considerată drept o ofensă adusă musulmanilor.
Reprezentanţii companiei Sony au cerut scuze, public, pentru eventualul prejudiciu moral cauzat şi au declarat că o nouă versiune modificată a jocului va fi lansată în cursul lunii următoare.
Aceasta nu este prima gafă de acest gen făcută de compania niponă. În urmă cu 18 luni, reprezentanţii Sony au fost nevoiţi să prezinte scuze public Bisericii din Anglia, după ce au folosit un decor asemănător celui din Catedrala Manchester într-un joc violent. Atunci, însă, compania nu a retras jocul de pe piaţă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: joc video Sony Coran
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close