Antena 3 CNN High Tech Leica anunţă M9 şi X1, două camere foto digitale exclusiviste (FOTO)

Leica anunţă M9 şi X1, două camere foto digitale exclusiviste (FOTO)

Leica anunţă M9 şi X1, două camere foto digitale exclusiviste (FOTO)
09 Sep 2009   •   18:46

Leica a anunţat miercuri, două camere foto speciale, nu numai prin designul retro ci şi prin preţul exorbitant de comercializare. Este vorba despre full-frame-ul M9 rangefinder şi compactul X1, informează Engadget.com. Leica M9, cu senzor de 18 megapixeli, suportă toate lentilele Leica M, şi este deja disponibil, cu ?un nou capac de sticlă cu senzor menit a garanta limitarea porţiunilor de raze infraroşii din spectrul de lumină.? De asemenea, există un buton de acces rapid pentru reglarea ISO, împreună cu un senzor CCD furnizat de Kodak, diafragma este controlată printr-un nou microprocesor, care este ?aproape silenţios?. Camera este disponibilă pentru preţul, care cam taie răsuflarea, de 5.526 de euro.



În privinţa lui X1, aparatul este dotat cu un senzor CMOS de 12.1 megapixeli, lentile fixe Leica de 1:2.8/24mm, numeroase moduri auto, un ISO maxim de 3.200, LCD de 2,7 inci şi o funcţie Live View care înlocuieşte vizorul optic.





Preţul pentru această cameră nu a fost comunicat însă se va fi afla din ianuarie 2010, când aparatul urmează a fi disponibil. Până atunci, mai multe amănunte despre cele două camere exclusiviste pot fi aflate din linkurile de mai jos:

Leica M9

Leica X1

Antena3.ro

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close